Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klavye Bebeleri

Yeni bir forum yeni bir hayat

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Mod eksiğimiz vardır
Yakında 2.sınıf bölümümüz açılacaktır
!!! ****** Köşemiz Açıldı !!!
!!! Ansiklopedimiz açıldı !!!
Portalımıızın en altında ziyaretçi defterimiz açılmıştır

4.2.Güzel Davranışlarda Bulunalım

YazarMesaj
nowrun
Özel Kullanıcı
Özel Kullanıcı
nowrun

Para : 93805
Rep : 0

4.2.Güzel Davranışlarda Bulunalım Empty
MesajKonu: 4.2.Güzel Davranışlarda Bulunalım   4.2.Güzel Davranışlarda Bulunalım EmptyPtsi Tem. 29, 2013 4:05 am

Güzel davranış derken ne kastediyoruz? İnsanların bazı davranışları vardır; kendisine ve çevresine yarar sağlar. Bu tür davranışları dinimiz de güzel bulur ve onun yaygınlaşmasını ister. İnsanların bazı davranışları da kendisine ve çevresine zarar verir. Bu tür davranışları dinimiz güzel bulmaz, onun yaygınlaşmasını istemez. Öyleyse "Güzel Davranışı" nasıl tanımlayabiliriz? Allah'ın hoş görüp emir ve tavsiye ettiği, insanın ve toplumun yararına olan davranışlara "Güzel Davranış" deriz. Temizliğe dikkat etmek, Allah'ın emrettiği ibadetleri yerine getirmek, doğru konuşmak, küfür etmemek, insanlara yardımda bulunmak, cömert olmak, hoşgörülü olmak... Bütün bunlar güzel huy ve davranışlara örnektir. Bunlar insana ve topluma yarar verdiği gibi, aynı zamanda yapan kişiye sevap kazandırır.
http://klavyebebeleri.umbb.net

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  4."Din Güzel Ahlâktır
» 4.1. Güzel Söz Söyleyelim
» Her Güzel iş (Amel-i Salih) İbadettir