Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klavye Bebeleri

Yeni bir forum yeni bir hayat

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Mod eksiğimiz vardır
Yakında 2.sınıf bölümümüz açılacaktır
!!! ****** Köşemiz Açıldı !!!
!!! Ansiklopedimiz açıldı !!!
Portalımıızın en altında ziyaretçi defterimiz açılmıştır

4.1. Güzel Söz Söyleyelim

YazarMesaj
nowrun
Özel Kullanıcı
Özel Kullanıcı
nowrun

Para : 93805
Rep : 0

4.1. Güzel Söz Söyleyelim Empty
MesajKonu: 4.1. Güzel Söz Söyleyelim   4.1. Güzel Söz Söyleyelim EmptyPtsi Tem. 29, 2013 4:06 am

Tatlı dilden, güler yüzden herkes hoşlanır. Allah'ın sevgisini, insanların gönüllerini kazanmak istiyorsak, güzel sözlü olmamız gerekir.

Bir arkadaşımızın bize bağırması, kötü sözler söylemesi hoşumuza gitmez. Onun bu davranışından dolayı üzülürüz. Öyleyse biz de arkadaşlarımıza bağırmamalı, kötü sözler söylememeliyiz. Unutmayalım; ahlakın özü neydi? "Sana yapılmasını istemediğin bir şeyi, sen de başkasına yapma" kuralıydı, değil mi?
Sürekli olumsuz şeyleri görür, karamsar olursak, bu ruh halimiz sözlerimize de yansır. Oysa hayatta her zaman olumlu olmaya çalışmalıyız. Bu özelliği kazandığımızda daha çok mutlu olduğumuzu ve etrafımıza mutluluk saçtığımızı hissederiz.
Arkadaşımıza selam vermek, halini-hatırını sormak, onun başarısını takdir etmek, sevincini ve üzüntüsünü paylaşmak, karşılaştığı zorluklarda onu cesaretlendirmek güzel sözlü olmaya örnektir.
Dinimiz güzel söz söylemeyi emreder; yalanı, iftirayı, laf taşımayı, dedikodu etmeyi yasaklar.
http://klavyebebeleri.umbb.net

4.1. Güzel Söz Söyleyelim
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  4."Din Güzel Ahlâktır
» 4.2.Güzel Davranışlarda Bulunalım
» Her Güzel iş (Amel-i Salih) İbadettir