Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klavye Bebeleri

Yeni bir forum yeni bir hayat

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Mod eksiğimiz vardır
Yakında 2.sınıf bölümümüz açılacaktır
!!! ****** Köşemiz Açıldı !!!
!!! Ansiklopedimiz açıldı !!!
Portalımıızın en altında ziyaretçi defterimiz açılmıştır

ELBİSELERİMİ TEMİZ TUTARIM

YazarMesaj
nowrun
Özel Kullanıcı
Özel Kullanıcı
nowrun

Para : 93893
Rep : 0

ELBİSELERİMİ TEMİZ TUTARIM Empty
MesajKonu: ELBİSELERİMİ TEMİZ TUTARIM   ELBİSELERİMİ TEMİZ TUTARIM EmptyPtsi Tem. 29, 2013 4:11 am

[b style="line-height: 15px; text-align: justify;"]2-ELBİSELERİMİ TEMİZ TUTARIM[/b]
Müslümanlar olarak bizler temizlik konusunda bedenimize verdiğimiz önem kadar, elbisemizin temizliğine de önem veririz.
Çünkü biliriz ki, çok değerli ve çabuk kirlenebilen şeyler bir kılıfla veya bir kapla kapatılarak korunma altına alınırlar. Eğer korunmazlarsa, onları bulundukları iyi hal üzere muhafaza etmek pek mümkün olmaz.
Bu yüzden bizler de temiz bedenimizi örten ve koruyan elbiselerimizi temiz tutmakta titizlik gösteririz. Elbiselerimizi hem maddî hem de manevî manada koruma altına alarak temiz kalmalarını sağlarız.
Elbiselerimiz her şeyden önce helâl para ile alınıp, kullanılmalıdır ki, biz buna elbisenin manevî temizliği diyoruz. Diğer taraftan kirlenen elbiselerimiz sık sık yıkanarak kirlerden arındırılır ki, buna da maddî temizlik diyoruz.
Allah Teâlâ Peygamberimize indirdiği ilk âyetlerden birinde “(ey resulüm!) elbiseni temiz tut!2 buyurarak, elbiselerin temiz olmasını istemiştir.
Ayrıca günde beş vakit Rabbimizin huzuruna durduğumuz ve dinin direği olan namaz ibadetini yerine getirmenin en önemli şartlarından birkaç tanesi temizlikle ilgilidir. Namaza başlamadan önce bedenimizin, elbiselerimizin ve namaz kılacağımız yerin temiz olması gerekmektedir.
http://klavyebebeleri.umbb.net

ELBİSELERİMİ TEMİZ TUTARIM
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 1-BEDENİMİ TEMİZ TUTARIM
» 1.3. Çevremi Temiz Tutar ve Korurum