Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klavye Bebeleri

Yeni bir forum yeni bir hayat

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Mod eksiğimiz vardır
Yakında 2.sınıf bölümümüz açılacaktır
!!! ****** Köşemiz Açıldı !!!
!!! Ansiklopedimiz açıldı !!!
Portalımıızın en altında ziyaretçi defterimiz açılmıştır

Kardeşlerimle İyi Geçinirim

YazarMesaj
nowrun
Özel Kullanıcı
Özel Kullanıcı
nowrun

Para : 93805
Rep : 0

Kardeşlerimle İyi Geçinirim Empty
MesajKonu: Kardeşlerimle İyi Geçinirim   Kardeşlerimle İyi Geçinirim EmptyPtsi Tem. 29, 2013 4:17 am

Hepimizin bir ailesi var. Biz, bir aile içinde anne, baba ve kardeşlerimizle birlikte yaşarız. Büyüklerimizi sever ve sayarız. Onların da bizi sevdiklerini biliriz. Bu bize mutluluk verir. Ancak bu yeterli değildir. Anne ve babamız gibi kardeşlerimizi de sevmeli, onlara da iyi davranmalıyız.
Birisi bize, ''Anne ve babanızdan sonra size en yakın kişiler kimlerdir?'' diye sorsa ne cevap veririz? Kuşkusuz, ''Kardeşlerimiz.'' deriz.
Kardeşlerimizle aynı evde yaşarız. Çoğu zaman aynı odayı paylaşırız. Mutluluklarımız da üzüntülerimiz de aynıdır.
Allah korusun, evimize kötü bir şey olduğunu düşünelim. Bu olay, kardeşleri aynı ölçüde üzmez mi? Ailemiz yeni bir araba aldı diyelim. Bu, hepimizi sevindirmez mi? Çünkü ev de araba da bizimdir. Hepimiz aynı ölçüde onlardan yararlanırız.
Örneğin, şöyle düşünebiliriz: Evimiz yıkılsa yalnız kardeşim değil, ben de açıkta kalırım. Arabamıza yalnız ben değil, kardeşim de biner. Annem hastalansa her ikimizin annesi hastalanmış olur. Babam iyi bir iş bulsa bunun yararını kardeşimle birlikte görürüm. Annemiz ve babamız bizleri seviyorlar. Bizim iyiliğimizi istiyorlar. Çocukları olarak bizi, birbirimizden ayırtmıyorlar.
Öyleyse kardeşler olarak bize düşen görev de birbirimizi sevmek ve iyi geçinmektir. Geçimsizlik ve kıskançlık kardeşliğe yakışmaz. Biz, bir elmanın iki yarı- sı gibiyiz. işte bunun için ben, kardeşimle iyi geçinirim.
http://klavyebebeleri.umbb.net

Kardeşlerimle İyi Geçinirim
1 sayfadaki 1 sayfası