Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klavye Bebeleri

Yeni bir forum yeni bir hayat

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Mod eksiğimiz vardır
Yakında 2.sınıf bölümümüz açılacaktır
!!! ****** Köşemiz Açıldı !!!
!!! Ansiklopedimiz açıldı !!!
Portalımıızın en altında ziyaretçi defterimiz açılmıştır

Dürüst Çalışmak da İbadettir

YazarMesaj
nowrun
Özel Kullanıcı
Özel Kullanıcı
nowrun

Para : 93805
Rep : 0

Dürüst Çalışmak da İbadettir Empty
MesajKonu: Dürüst Çalışmak da İbadettir   Dürüst Çalışmak da İbadettir EmptyPerş. Ağus. 01, 2013 3:44 am

Dinimizin çok önem verdiği konulardan biri de çalışmaktır. İslam’a göre, çalışmak bir ibadettir. Her Müslüman, ahiret için olduğu kadar dünya için de çalışmalıdır. İslam dini bize hem çalışmayı hem ibadet etmeyi emretmektedir. ibadet etmekle ahiret hayatına hazırlanmış, çalışmakla da rızkımızı kazanmış oluruz. Peygamberimiz, ''Hiç kimse el emeği ile kazandığından daha hayırlı bir lokma yememiştir.'' buyurmuştur. 0, hayatı boyunca çalışarak geçimini sağlamıştır. Bu konuda Müslümanlara örnek olmuştur. Dinimize göre; meslek sahibi olmak ve çalışarak ailesinin geçimini sağlamak ibadet gibi insana sevap kazandırır. Bu nedenle Müslümanların ibadet ediyormuş gibi çalışmaları gerekir. Dinimiz meşru olan, yani helal ve uygun görülen her işi ve o işten elde edilen kazancı kutsal sayar. Bize düşen görev, işlerimizde dürüst olmaktır. Dürüst çalışarak helal kazanç elde etmektir. Bu düşünce ile dürüst çalışarak hem Allah'ın hoşnutluğunu kazanır hem de ibadet sevabı elde ederiz. Ayrıca insanlar arasında da sevilir ve sayılırız.
http://klavyebebeleri.umbb.net

Dürüst Çalışmak da İbadettir
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Her Güzel iş (Amel-i Salih) İbadettir
» 2. Sözünde Durmak, Dürüst, Güvenilir Olmak ve Temizlik