Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klavye Bebeleri

Yeni bir forum yeni bir hayat

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Mod eksiğimiz vardır
Yakında 2.sınıf bölümümüz açılacaktır
!!! ****** Köşemiz Açıldı !!!
!!! Ansiklopedimiz açıldı !!!
Portalımıızın en altında ziyaretçi defterimiz açılmıştır

3.3. Zor Durumda Olanlara Yardım Ederiz

YazarMesaj
nowrun
Özel Kullanıcı
Özel Kullanıcı
nowrun

Para : 93893
Rep : 0

3.3. Zor Durumda Olanlara Yardım Ederiz Empty
MesajKonu: 3.3. Zor Durumda Olanlara Yardım Ederiz   3.3. Zor Durumda Olanlara Yardım Ederiz EmptyPerş. Ağus. 01, 2013 3:58 am

[b style="color: rgb(3, 3, 3); font-family: Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15px; text-align: justify; background-color: rgb(155, 170, 191);"]3.3. Zor Durumda Olanlara Yardım Ederiz [/b]

Dinimiz yardımlaşmaya önem verir. Kutsal kitabımız Kuranıkerim’de yardımlaşma ile ilgili pek çok ayet vardır. Sevgili Peygamberimiz de sürekli olarak Müslümanlara yardımlaşmayı öğütlemiştir. 

İnsanlar bazen zor durumda kalırlar. Güçleri her şeyi yapmak için yeterli olmaz. Yaşlı, sağlıksız ve fakir olabilirler. Yangın, deprem ve sel felaketleri onları güçsüz, parasız bırakabilir.

Bu gibi zorluklarla karşılaşan kişilere yardım etmemiz gerekir.
Yolda karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı bir kişinin elinden tutarak karşıya geçirmek,
Kaybolduğunu gördüğümüz küçük bir çocuğu güvenlik güçlerine haber vermek, ailesine götürmek, 
Yoksul bir kişinin karnını doyurmak, ona parasal destek sağlamak,
Doğal felaketlere uğramış ve her şeyini kaybetmiş kişilere yiyecek, giyecek sağlamak, bu tür yardımlara örnek olarak verilebilir.

Unutmayalım ki, hiç ummadığımız bir zamanda biz veya yakınlarımız da böyle zor durumlarla karşılaşabiliriz. Biz zor durumda kalanlara yardım edersek gerektiğinde yardım beklemeye hakkımız olur.

Üzüntü ve sıkıntılarımızı ancak yardımlaşarak azaltabiliriz. Yardımlaşmak dinimizin emridir. Yüce Allah, iyilik yaparak birbirimize yardım etmemizi bizden is- temektedir. o, her türlü hayır işinde yarışmamızı emretmektedir. Bu konuda şöyle buyuruyor: ''... iyilik yapmakta... yardımlaşın...''... Siz hayır işlerinde yarışın.''

Milletimiz zor durumda kalanlara her zaman yardımcı olmuştur. Atalarımız bu amaçla vakıflar kurmuşlardır. Çocuk Esirgeme Kurumu ve Kızılay gibi kuruluşların amaçları da zor durumda kalanlara yardım etmektir.
http://klavyebebeleri.umbb.net

3.3. Zor Durumda Olanlara Yardım Ederiz
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  Ailemizde Birbirimize Saygı Gösterir, Yardım Ederiz
» 3.1. Hastaları Ziyaret Ederiz