Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klavye Bebeleri

Yeni bir forum yeni bir hayat

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Mod eksiğimiz vardır
Yakında 2.sınıf bölümümüz açılacaktır
!!! ****** Köşemiz Açıldı !!!
!!! Ansiklopedimiz açıldı !!!
Portalımıızın en altında ziyaretçi defterimiz açılmıştır

2.1. Dini Bayramlarımız

YazarMesaj
nowrun
Özel Kullanıcı
Özel Kullanıcı
nowrun

Para : 93805
Rep : 0

2.1. Dini Bayramlarımız Empty
MesajKonu: 2.1. Dini Bayramlarımız   2.1. Dini Bayramlarımız EmptyPerş. Ağus. 01, 2013 4:00 am

[b style="line-height: 18px; text-align: justify;"]2.1. Dini Bayramlarımız [/b]

Hangi dine inanırlarsa inansınlar, insanların bazı dini bayramları vardır. Müslümanların dini bayramları, Ramazan ve Kurban Bayramı'dır.
Ramazan Bayramı: Müslümanlar yılda bir ay, ramazan ayında oruç tutarlar. Ramazan ve oruç bitince de bayram yaparlar. Ülkemizde Ramazan Bayramı üç gün kutlanır.

Ramazan Bayramı'nın bir adı da Fıtır Bayramı'dır. Ramazan ayında fakirle- re fitre (fıtır sadakası) verildiği için bu ad verilmiştir. Bu bayramda misafirlere bol bol şeker ve tatlılar ikram edildiğinden halk arasında Ramazan Bayramı'na Şeker Bayramı da denilmektedir.

Müslümanlar, ramazan ayı boyunca Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak, buyruklarını yerine getirmiş olmak için oruç tutarlar. Bu dini görevlerini yerine getirdikleri için de sevinç ve mutluluk duyarlar. Üç gün boyunca da bunu neşe içinde kutlarlar.
[b style="color: rgb(3, 3, 3); font-family: Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15px; text-align: justify; background-color: rgb(155, 170, 191);"]Kurban Bayramı: [/b]Her yıl kutladığımız dini bayramlardan biri de Kurban Bayramı'dır. Kurban Bayramı, dört gün sürer.

Müslüman ve zengin, yani yeterli malı güce sahip kişiler her yıl kurban keserler. Kurban kesmek, dini bir görevdir. Aynı günlerde bazı Müslümanlar da hac ibadetini yerine getirirler.

Sevgili Peygamberimiz, ''Kestiğiniz kurbanların etinden yiyin, dağıtın ve biriktirin.'' buyurmuştur. Buna göre kurban etinin bir kısmını aile bireyleri yerler. Diğerlerini de yoksullara, akraba ve komşulara dağıtırlar. Özellikle yoksullar için Kurban Bayramı, gerçekten bir sevinç ve neşe günü olur.

Her iki bayramda da yapılması gereken şeyler vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz: 
·        Bu bayramlarda büyükler ziyaret edilir, elleri öpülür. Küçüklere armağanlar verilir. 
·        Hastalar ziyaret edilir. 
·        Komşular ve akrabalar arasında bayramlaşma olur. 
·        Dargınlar barışır, düşmanlıklar sona erer. 
·        Kimsesizlere, yoksullara yardım edilir. 
·        Dostluk, kardeşlik, sevgi, saygı duyguları artar. 
·        Müslümanlar arasında yardım ve dayanışma artar. 
·        Bayram günlerinde mezarlıklara gidilerek geçmişlerimiz anılır. Ruhları için Fatiha okunur, dua edilir.
http://klavyebebeleri.umbb.net

2.1. Dini Bayramlarımız
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 2.2. Milli Bayramlarımız
»  3.Dini Öğrenmenin Önemi
» 1-Günlük konuşmalarımızda dini ifadeler
» 1.4-Dilek ve Dualarımızda Dinî İfadeler
» 5. İslam Dini Dostça ve Kardeşçe Yaşamayı Öğütler