Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klavye Bebeleri

Yeni bir forum yeni bir hayat

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Mod eksiğimiz vardır
Yakında 2.sınıf bölümümüz açılacaktır
!!! ****** Köşemiz Açıldı !!!
!!! Ansiklopedimiz açıldı !!!
Portalımıızın en altında ziyaretçi defterimiz açılmıştır

2.1.Allah Niçin Vahiy Göndermiştir

YazarMesaj
nowrun
Özel Kullanıcı
Özel Kullanıcı
nowrun

Para : 93805
Rep : 0

2.1.Allah Niçin Vahiy Göndermiştir Empty
MesajKonu: 2.1.Allah Niçin Vahiy Göndermiştir   2.1.Allah Niçin Vahiy Göndermiştir EmptyPerş. Ağus. 01, 2013 5:09 am

[b style="line-height: 15px; text-align: justify;"]2.1.ALLAH NİÇİN VAHİY GÖNDERMİŞTİR?[/b]
Vahiy kelimesi sözlükte "ani telkin" anlamına gelir. Dini terim olarak "Allah'ın peygamberlerine gönderdiği ilahi sözler, emir, yasak ve tavsiyeleri içeren ilahi bilgiler" demektir. Vahiy, aracılı veya aracısız olarak gelmiştir. Aracısız vahiyde Allah, manayı peygamberin kalbine doğdurur. Aracılı olan ise ya elçi ile olur veya elçisiz. Elçi ile olursa vahiy meleği Cebrail, vahyi getirip peygambere bildirir. Elçisiz aracılı vahiyde ise peygamber Allah'ın sözlerini işitir; fakat O'nu göremez. Allah'ın insanlara değişik zamanlarda gönderdiği büyük kutsal kitapların sayısı dörttür. Bunlar ise, sırasıyla Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranıkerim'dir. Şimdi bunları sırasıyla daha ayrıntılı olarak tanıyalım.
http://klavyebebeleri.umbb.net

2.1.Allah Niçin Vahiy Göndermiştir
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Niçin ibadet Ediyoruz?
» 1. Sevmek ve Sevilmek Niçin Bir İhtiyaçtır?
»  ALLAH’I SEVİYORUM
» 1.2-Allah’a Şükür
» 3.Allah Vardır ve Birdir