Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klavye Bebeleri

Yeni bir forum yeni bir hayat

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Mod eksiğimiz vardır
Yakında 2.sınıf bölümümüz açılacaktır
!!! ****** Köşemiz Açıldı !!!
!!! Ansiklopedimiz açıldı !!!
Portalımıızın en altında ziyaretçi defterimiz açılmıştır

1.3.Peygamberlere Gelen Mesajlar Aynı Amaca Yöneliktir

YazarMesaj
nowrun
Özel Kullanıcı
Özel Kullanıcı
nowrun

Para : 93805
Rep : 0

1.3.Peygamberlere Gelen Mesajlar Aynı Amaca Yöneliktir Empty
MesajKonu: 1.3.Peygamberlere Gelen Mesajlar Aynı Amaca Yöneliktir   1.3.Peygamberlere Gelen Mesajlar Aynı Amaca Yöneliktir EmptyPerş. Ağus. 01, 2013 5:09 am

[b style="line-height: 15px; text-align: justify;"]1.3.Peygamberlere Gelen Mesajlar Aynı Amaca Yöneliktir[/b]
Allah bütün peygamberlere; insanları, Allah'ın varlığına birliğine, ahirete ve dünyada yapılan işlerin karşılığının orada görüleceğine inanmaya davet etmektedir. Dünya ve ahiret hayatında mutlu olunmasına yardım edecek ilahi kuralları açıklamak görevini vermiştir.
Peygamberlere gelen mesajlar bu hususları açıklayıcı nitelikte olmuştur. Her peygamber ilk önce insanları Allah'ın varlığına ve birliğine (tevhide) inanmaya çağırmıştır. Onun varlığına ve birliğine inanmanın önemini ve gerekliliğini açıklamıştır. Onun eşinin ve benzerinin olmadığını belirtmiştir. inançta ve ibadette hiçbir şeyin ona ortak koşulmaması gerektiğini bildirmiştir. Bu husus Kuran’da şöyle açıklanır: ''Ey Muhammed! Senden önce gönderdiğimiz her peygambere: Benden başka tanrı yoktur. Bana kulluk edin diye vahy etmişizdir.''
Allah insanların ihtiyaçlarına göre belirli aralıklarla peygamberler görevlendirmiştir. Zaman değişmiş, peygamberler değişmiş, gönderilen toplum ve millet değişmiş ancak yüce Allah'ın insanlara olan mesajı kesinlikle değişmemiştir. Her peygamber görevlendirildikten sonra insanları Allah'a inanmaya, ondan başka varlıkları ilah olarak kabul etmemeye ve ona kulluk etmeye çağırmıştır.
Peygamberlerin Allah'ın bildirdiği mesajları açıklamışlar, toplumu düzeltmek için çaba harcamışlardır. Bireysel ve toplumsal yaşamı bozan kötü örf, adet, gelenek ve inanışların önüne geçmiye çalışmışlardır. insanları bu tür adetlerden ve yanlış inanışlardan kurtarmak için büyük bir mücadele vermişlerdir.
Dinimize göre yüce Allah'ın görevlendirdiği bütün peygamberlere inanmak gerekir. Kuran’da ismi geçen veya geçmeyen her peygamber Allah tarafından görevlendirilmiştir. Bunun için hiçbir ayrım yapmadan Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e kadar gönderilen peygamberlerin hepsine inanmak durumundayız.
http://klavyebebeleri.umbb.net

1.3.Peygamberlere Gelen Mesajlar Aynı Amaca Yöneliktir
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 1.Peygamberler ve Peygamberlere İman