Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Klavye Bebeleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klavye Bebeleri

Yeni bir forum yeni bir hayat

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Mod eksiğimiz vardır
Yakında 2.sınıf bölümümüz açılacaktır
!!! ****** Köşemiz Açıldı !!!
!!! Ansiklopedimiz açıldı !!!
Portalımıızın en altında ziyaretçi defterimiz açılmıştır

Türkçe (ile) Yazmak

YazarMesaj
nowrun
Özel Kullanıcı
Özel Kullanıcı
nowrun

Para : 93805
Rep : 0

Türkçe (ile) Yazmak Empty
MesajKonu: Türkçe (ile) Yazmak   Türkçe (ile) Yazmak EmptyPerş. Ağus. 01, 2013 11:11 pm

Yazmak kişinin ana diliyle yaptığı en önemli eylem bana göre. Konuşurken, günlük dil kullanımında şivesel ve yahut üsluba dayalı farklılıklar kabul edilir olsa da, yazıya aktarılışta; yasalarca da korunan anadilimizin, İstanbul Türkçesi esas alınarak kullanımı gerekmektedir. Pekala İstanbul Türkçesi nedir?
Türkçe'nin dilbilgisi kurallarına uygunluk göstermesi şartını, temel olarak, İstanbul Türkçesi barındırır içinde. Elbet yalnız cümle kuruluşları değil; yazım kurallarını ve noktalama işaretlerinin yerinde, doğru kullanımını da içerir. Konuşma ve yazı dili, her dilde ayrılıklar gösterebilmektedir. Günlük dilde, "Seni daima sevicem." demek yanlış bir ifade değildir. Ne var ki; yazıya aksettirilişte, mutlak surette "Seni daima seveceğim." kalıbını kullanmak gerekir.
Muhakkak ki, yazmak kolay bir eylem değildir. Ancak elimize kalem almak da, bize bazı sorumluluklar yükler. Hatalar, eksik bilgiler olabilir; fakat biraz dikkat ve özenle bunları en aza indirgemek de zor değildir.
Doğru yazım konusunda herkesin hassasiyet gösterdiğine şüphe duymamakla birlikte, yazmak için bunun da yeterli olmadığı kanısındayım.Bana göre bir başka önemli konu da, sözcük dağarcığımızdır.Yazmak sanatı söz oyunudur bir bakıma. Ne kadar fazla seçeneğimiz olursa, o denli özgür ve rahat ifade edebileceğimiz bir gerçektir duygu ve düşüncelerimizi.
Nasıl ki; bir ressam, hep aynı renklerle aynı resmi çizerek sanatta süreklilik sağlayamazsa; yazan kişi de tıkanır kalır, uzun vadede aynılaşmaktan kurtulamaz.Sözcükler bizim renklerimiz, onlarla kurduğumuz tümcelerle oluşan yazılarımızda tuvale nakledilmiş resimlerimizdir adeta. Nitekim, kendimizi tekrarlamak bizi yalnızca kısırlaştırır. Oysa sahip olduğumuz yeteneği geliştirmek adına çabalar, bunun için emek verirsek kalıcı olur, ortaya çıkarttığımız ürünlerin beğenilmesini sağlarız.
Hepimiz okunmak, okunulanın okuyanlarca hoş bulunması adına yazıyoruz. Öyleyse yaptığımız işe hakkını verip her defa daha iyilerini sunacağımız günlere... Hep daha iyisi vardır; mühim olan onu istemektir. Daha iyiye, daha güzele... Emek, özen ve Türkçe'yle...
http://klavyebebeleri.umbb.net

Türkçe (ile) Yazmak
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» MCSE Görsel Eğitim Seti Türkçe (8 CD) Türkçe
» 1.Sınıf Türkçe Etkinlikleri
» VB.Net Görsel Eğitim Seti Türkçe
» CSS Görsel Eğitim Seti Türkçe
» Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor Türkçe indir