nowrun Özel Kullanıcı
| Konu: Edebiyat Dergileri Perş. Ağus. 01, 2013 11:13 pm | |
| Son yazının ardından on gün geçmişken, gerekli zamanı ayıramamamış olmamızın verdiği boynu büküklükle yazıyorum bu satırları. Bugün aslında aklımda, Anonim Halk Şiiri üzerine bir başlık vardı; ama gelin görün ki, google da dolaşırken çok hoş bir tesadüfle karşılaştım ki, sizlerle de paylaşmadan edemeyeceğim.Türkiye ve diğer Türkî Cumhuriyetler'de çıkan edebiyat dergilerine göz atarken internet aracılığıyla, "Bengisu" isimli edebiyat dergileri dikkatimi çekti (Tamam biraz torpilli bir yaklaşım olabilir; ama o kadarına da göz yumulur sanırım.). Bunlardan biri ne yazık ki, yayın hayatını geçici süreliğine de olsa durdurmuş. Doğrusu yarım kalmışlıklar, ertelemeler hep acıtır da içimizi, bir ümit bekleriz geri dönüşlerini gidenlerin. İşte böyle bir bekleyişe sürüklendim ben de, sadece ana sayfası görünen www.bengisu.net edebiyat dergisi için. Bir diğeri ise; Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Bengisu Kültür ve Edebiyat dergisi. Adından da anlayacağınız gibi Kırgızistan menşeli bu dergi, şu an hâlâwww.manas.kg/bengisu ismiyle aktif durumda. Hem Türkçe, hem Kırgızca yazı ve şiirlerin bulunduğu, edebiyata dair bir çok bilimsel konunun aktarıldığı ve bunnu yanına tür ve şekil açısından farklı farklı konuların gerek öğretim üyeleri, gerekse öğrenciler tarafından işlendiği gayret kapsamlı bir site.İşte bu iki dergi bilişim teknolojisi sayesinde faydalandığımız kaynakların yalnız iki tanesi. İnternetin hala ne amaçla kullanılabileceği hakkında pek de fazla bilgiye sahip olmayan insanların boşa zaman öldürmeleri bir yana, teknoloji tüm avantajlarını önümüze sermiş durumda. Bunun eniyi örneklerinden biri de blogcu.com'da yazabiliyor olmamız değil mi zaten?İnternet elbet hayat değil; ama hayatı oldukça kolaylaştırdığı kesin.Edebiyat Dergisi olmaya çalışan biz için, ne de keyifli bir gezintiydi bugün mesela... | |
|